Постпред США радить обговорювати відносини України з НАТО після виборів

Постпред США радить обговорювати відносини України з НАТО після виборів

Укрінформ
Конкретні кроки з подальшого розвитку відносин між Україною і НАТО варто проводити вже після завершення президентських виборів в Україні.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Брюсселі заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчінсон.

Саме так вона відповіла на запитання кореспондента Укрінформу, яким чином результати президентських виборів в Україні можуть вплинути на розвиток двосторонньої співпраці країни з НАТО і з США.

"Ми маємо дочекатись завершення виборів перед тим, як проводити будь-які обговорення щодо нашого шляху вперед. НАТО стоїть поряд з Україною, і США стоять поряд з Україною у її зусиллях із збереження незалежності, суверенітету, демократії, і тих реформ, які є важливими для народу України. Вибори – це точно те, що демократія й означає – працювати для людей, і працювати з тими, кого люди обрали. Почекаємо завершення виборів", - зауважила американський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів Президента. За даними ЦВК, явка становила 63,48%.

Читайте також: НАТО не коментуватиме вибори в Україні до другого туру – Столтенберг

За даними національного екзит-полу, найбільше голосів виборців отримує шоумен Володимир Зеленський - 30,6%, на другому місці чинний Президент Петро Порошенко з 17,8%, третє місце - лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

За результатами опрацювання 85,07% електронних протоколів, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-