Росія намагається зменшити явку у прифронтовій зоні — Геращенко

Росія намагається зменшити явку у прифронтовій зоні — Геращенко

Укрінформ
 Ірина Геращенко вважає, що арешт кримських татар і загострення ситуації на Донбасі є спробою Російської Федерації залякати активних українців і кримських татар у Криму та зменшити явку на виборах у прифронтовій зоні.

Про це вона зазначила у Facebook.

“Й облави в Криму, арешт 23 кримських татар, й сьогоднішнє загострення на Донбасі - спроба тиску і втручання в наші вибори, спроба залякати активних українців і татар в Криму, спроба зменшити явку в прифронтовій зоні ( нагадую, виборчі дільниці відкрилися в усіх населених пунктах звільненого Донбасу, в тому числі поблизу лінії зіткнення. Проблемною була тільки 106 дільниця в Катеринівці, через снайперські обстріли)”, - повідомила Геращенко.

Вона також вважає невипадковістю загострення на Донбасі. “Звичайно, це не випадковість. РФ і орки - бойовики біснуються напередодні дня голосування. Для тих, хто продовжує сміятися про «Путін нападьот» - нагадую, що Путін напав 5 років тому й поки що ніяк не угомониться”, - заявила перший віце-спікер.

Читайте також: Затриманих кримських татар таки вивезли до Росії - Денісова

Геращенко зауважила, що українська делегація в Мінську порушувала перед РФ і СММ ОБСЄ питання безпеки на виборах в прифронтових населених пунктах на Донбасі, як ключове, а також - неприпустимість обстрілів і порушення режиму тиші, спробу в такий спосіб впливати на волевиявлення українського Донбасу і залякувати виборців. “В ці дні на Донбасі працюють журналісти міжнародних видань і спостерігачі. Світ має знати, як «русский мир» ніяк не дасть спокою Україні в своїх мареннях про малоросію”, - додала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-