Порошенко передасть компенсацію від ВВС на благодійність

Порошенко передасть компенсацію від ВВС на благодійність

Укрінформ
Петро Порошенко планує передати на благодійність матеріальну компенсацію від концерну ВВС за поширення неправдивої інформації.

Про це заявив речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ВВС визнала, що ця інформація була недостовірною, і, відповідно, буде виплачена Порошенку компенсація за шкоду, заподіяну його репутації. І я уповноважений заявити, що коли ця компенсація надійде, Порошенко пожертвує її благодійні цілі”, - сказав він.

Медведєв не уточнив, на які саме цілі буде передано компенсацію, але додав, що, можливо, у тому числі вона піде на благодійну допомогу Збройним силам України.

Водночас речник штабу надав, що протягом останніх п’яти років чинний Президент і компанії, бенефіціаром яких він є, здійснили благодійних внесків на суму понад 1,2 млрд гривень. За його словами, близько половини цих грошей витрачені на потреби українського війська.

Як повідомлялося, раніше корпорація ВВС вибачилася перед Президентом України Петром Порошенко про поширення неправдивої інформації щодо нібито оплати ним організації зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у 2017 році. Главі держави має бути виплачена ще й компенсація.

У травні 2018 року деякі ЗМІ з посиланням на розслідування BBC, підготовлене журналістами в Україні та в США, опублікували інформацію про те, що адвокат Трампа Майкл Коен нібито отримав таємний платіж у розмірі 400 тисяч або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Порошенком та Трампом у червні минулого року.

Читайте також: ВВС вибачилась за фейк про Порошенка і заплатить компенсацію

В Адміністрації Президента України цю інформацію спростували.

21 вересня минулого року стало відомо, що Порошенко подав позов проти британської телерадіокомпанії ВВС за наклеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-