США назвали нового голову СММ ОБСЄ в Україні

США назвали нового голову СММ ОБСЄ в Україні "відмінним кандидатом"

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав призначення новим главою Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні досвідченого турецького дипломата Ясара Халіта Чевіка, підкресливши, що його кандидатура є однією з найкращих для цієї посади.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Роберт Палладіно, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають призначення турецького дипломата Ясара Халіта Чевіка керівником Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів.

Як підкреслив Палладіно, "величезний досвід державної служби посла Чевіка як дипломата робить його відмінним кандидатом на цю посаду".

Водночас, представник адміністрації США висловив вдячність послу Ертурулу Апакану, який залишає посаду глави СММ ОБСЄ, "за його керування роботою найбільшої місії ОБСЄ і за прихильність посилити її безпеку та ефективність".

Читайте також: Новий керівник моніторингової місії ОБСЄ в Україні розпочне роботу з 1 червня

Заступник речника Держдепу також подякував усім спостерігачам і співробітникам СММ за їх цінний внесок і самовіддану роботу в складних і часом небезпечних умовах.

"Сполучені Штати наполегливо закликають всі держави-учасниці ОБСЄ підтвердити підтримку СММ. Ми закликаємо Росію й ті сили, які вона озброює, навчає, очолює, і разом з якими веде бойові дії в Україні, надати СММ повний і безперешкодний доступ на всю територію України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявив представник Державного департаменту США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-