Раді рекомендують посилити контроль за в'їздом в Україну

Раді рекомендують посилити контроль за в'їздом в Україну

Укрінформ
Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект щодо посилення контролю за в'їздом в Україну іноземців та осіб без громадянства.

Про це повідомляє у середу інформаційне управління апарату ВР.

“Законопроектом пропонується: запровадити механізм попереднього електронного повідомлення іноземцями, які є громадянами держав міграційного ризику або особами без громадянства, які постійно проживають в цих державах, про їх намір відвідати Україну; створити правові підстави для збору біометричної інформації, що подаватиметься іноземцями та особами без громадянства під час оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію; передбачити можливість встановлення урядом особливих вимог до рівня захисту паспортних документів іноземців та осіб без громадянства, які в’їжджають в Україну, в інтересах забезпечення національної безпеки України”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд скасував заборону на в’їзд в Україну актору “Сватів”

Відповідні зміни пропонується внести до законів України «Про державний кордон України», «Про прикордонний контроль» та «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

На думку народних депутатів, ухвалення законопроекту дозволить забезпечити подальшу реалізацію заходів щодо посилення контролю за в’їздом в Україну та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, які походять з держав міграційного ризику.

Як повідомлялося, законопроект №9402 “Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення контролю за в'їздом в Україну іноземців та осіб без громадянства” було зареєстровано в парламенті 7 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-