Прокурор просить суд продовжити арешт Вишинському

Прокурор просить суд продовжити арешт Вишинському

Укрінформ
Прокурор АР Крим просить Подільський райсуд столиці призначити до розгляду обвинувальний акт у справі обвинуваченого у держзраді керівника "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського до розгляду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обвинувальний акт відповідає вимогам Кримінально-Процесуального кодексу, тому прошу призначити його до розгляду Подільським райсудом", - сказав прокурор.

Крім того, представник державного обвинувачення попросив суд продовжити Вишинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У свою чергу адвокат Андрій Даманський просив суд повернути обвинувальний акт у справі Вишинського на доопрацювання прокурору.

Захисник зокрема заявив, що в обвинувальному акті, на його думку, порушені норми національного законодавства і прав людини. Адвокат вважає, що ці недоліки неможливо виправити у ході підготовчого засідання, тому обвинувальний акт має бути повернений на доопрацювання.

Як повідомляв Укрінформ, Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Читайте також: Вишинському дозволили в суді сидіти з адвокатами

Пізніше Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за захистом.

Українська сторона неодноразово заявляла, що готова розглянути питання передачі Вишинського Росії в обмін на утримуваних там українців.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті.

Зараз Вишинський перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Подільський райсуд столиці розпочав підготовче за видання у справі Вишинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-