Порошенко і Назарбаєв поговорили телефоном

Порошенко і Назарбаєв поговорили телефоном

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з першим президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба Президента.

"Глава держави відзначив значний особистий внесок першого президента Республіки Казахстан у становлення та розвиток українсько-казахстанських відносин. Співрозмовники висловили упевненість у подальшому зміцненні взаємовигідного співробітництва на основі дружби і поваги між обома країнами і народами", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Назарбаєв 19 березня заявив, що подає у відставку. Про складання повноважень він оголосив у зверненні до народу.

20 березня спікер верхньої палати парламенту Казахстану, Сенату, Касим-Жомарт Токаєв склав присягу виконувача обов’язків президента країни. Токаєв перебуватиме на цій посаді решту президентського терміну Назарбаєва, це передбачає Конституція країни.

Читайте також: Астану перейменували в Нур-Султан: президент Казахстану підписав указ

Чергові вибори президента в Казахстані мають відбутися 2020 року.

Нурсултан Назарбаєв, який керував Казахстаном майже 30 років, довічно залишиться головою Ради безпеки центральноазіатського держави. Такий закон був ухвалений парламентом в 2018 році. Назарбаєв також залишається головою правлячої партії "Нур-Отан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-