Президент: Коаліції з Кремлем - проти України

Президент: Коаліції з Кремлем - проти України

Укрінформ
Вчорашній візит кандидата на посаду Президента України Юрія Бойка та голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука до Кремля є спробою Росії підірвати українську єдність ізсередини.

На це звернув увагу Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Чернівецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам усім треба бачити справжню ставку на цих виборах. Адже Путін цю ставку дуже добре знає і не приховує, який результат його категорично не влаштовує. Новини і відео з Кремля... Вони (Юрій Бойко та Віктор Медведчук - ред.) економіку обговорюють. Вони обговорюють, як знову повісити Україну на російську газову гілку. Вони вже союзи обговорюють, які будуть створені після президентських та парламентських виборів. Проти кого вони об'єднаються? Проти України, проти кожного з нас", - сказав Порошенко.

За його словами, не змігши прорвати фронт на сході, подолати Україну, Кремль зараз уже намагається підривати українську єдність зсередини. «Ось майбутня парламентська коаліція - з Кремля пряма пропозиція і відповідна реакція ЗМІ», - сказав Порошенко.

«Економіку вони обговорюють, в той час коли наші хлопці гинуть на фронті», - додав Президент.

За словами Порошенка, саме тому зараз російська пропаганда хоче очорнити та принизити в очах українців все, що зроблено. Він вкотре підкреслив, що Путін ніколи не змириться з тим, що Україна вийшла зі сфери впливу Росії, ніколи не змириться з тим, що Україна зробила свій вибір євроінтеграційного шляху розвитку держави.

«Що вони (Бойко і Медведчук - ред.) поїхали туди вимолювати, які економічні інтереси? Що вони зі сльозами на очах, простягнувши руку, поповзли на колінах і просили у Путіна? Ці поповзли, а інші тут з екранів телебачення інформують, що вони тут стануть на коліна і будуть плакати. Хочу нагадати всім – Москва сльозам не вірить», - сказав Президент.

Порошенко особливо наголосив на важливості відповідальної позиції на виборах, бо питання для України поставлено так - чи зможе Україна зберегти справжню незалежність від Росії. «Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну? Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради?», - додав він.

«Нам потрібно знову і знову нагадувати людям про справжній зміст вибору, який нам належить зробити. І не соромитись нагадувати людям про ціну помилки, якщо вона буде допущена», - сказав глава держави.

Читайте також: Україна має використати припинення договору РМСД, аби посилити оборонку - Порошенко

«Ми маємо побачити справжні питання, приховані за прізвищами в бюлетені. І російські телеефіри нам дуже допомагають навести різкість», - підкреслив Президент.

Глава держави також нагадав слова гімну української армії «Зродились ми великої години»: «Бо плач не дав нікому ще свободи, а хто борець, той здобуває світ».

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 22 березня, прем'єр-міністр РФ Медведєв прийняв у своїй резиденції в Горках кандидата в Президенти України та народного депутата Юрія Бойка і голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. У зустрічі також брав участь голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" - Олексій Міллер.

Сторони, зокрема, обговорили транзит російського газу через територію України. Так, Бойко заявив про готовність запропонувати Росії варіанти “взаємовигідного відновлення контракту з транзиту після завершення діючого контракту в кінці цього року".

Після зустрічі Бойко та Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ. Також Медведчук заявив, що "в результаті домовленостей і укладення нового контракту з 1 січня 2020 року" ціна на російський газ для України може знизитися щонайменше на 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-