Україна має використати припинення договору РМСД, аби посилити оборонку - Порошенко

Україна має використати припинення договору РМСД, аби посилити оборонку - Порошенко

Укрінформ
У контексті припинення дії міжнародного Договору про ракети малої та середньої дальності, умови якого порушила Росія, важливо чітко розуміти поточну ситуацію в Україні та світі.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна" Президент Петро Порошенко, наголосивши водночас на важливості створення нової української ракетної програми, інформує прес-служба Глави держави

"Україна суворо дотримувалася усіх зобов’язань і обмежень по Договору про ракети середньої і малої дальності, які Україна брала на себе. Ви пам’ятаєте, що Україна добровільно відмовилася від третього за потужністю в світі ядерного арсеналу. Звичайно, що історія не терпить умовних нахилів, але я думаю, ніхто не сумнівається, що якщо б у нас зараз  була ядерна зброя, ніхто б не наважився напасти на Україну", - зазначив Порошенко

Він підкреслив, що не варто «перекладати з хворої голови на здорову». «Причина, за якою була припинена дія Договору про ракети – це була Росія, яка в порушення Договору почала випробування, спочатку таємно. А потім, коли пред’явили це, вимушена була визнати випробування нових ракет, яке було заборонено відповідно до Договору», - сказав Президент і додав, що це є офіційна позиція Сполучених Штатів Америки, яка була представлена світові з переконливими доказами.

«США кажуть: це було б безвідповідально, якщо Росія не дотримується цього Договору, а ми робимо вигляд, що нічого не відбувається. Ми з розумінням до цього поставилися. Вони прийняли рішення й оголосили світові, що вони виходять з Договору, але якщо Росія повернеться, вони готові повернутися»,  - зауважив Порошенко.

Читайте також: Україна не використовуватиме ракети, якщо РФ не змусить - Порошенко

Глава держави підкреслив, що Україна, в даному випадку, не виходила з цього договору, але де-факто, якщо Договір припинено, Україна має використати ці можливості для того, щоб збільшити свій оборонний потенціал.

Порошенко нагадав, що Україна володіє ракетними технологіями, відповідним виробництвом, науковим потенціалом. «І ми дуже швидко наростили і радіус дії наших ракет, збільшивши його, і точність наших ракет, покращивши її», - додав він.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-