Тимчасовими знаками позначили вже 72% українсько-білоруського кордону

Тимчасовими знаками позначили вже 72% українсько-білоруського кордону

Укрінформ
У процесі демаркації українсько-білоруського кордону тимчасовими знаками за 2014-2018 роки позначили вже 72% його протяжності.

Про це сказав Посол України у Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю Укрінформу.

"Усього упродовж 2014-2018 років винесено на місцевість 784 км кордону або 72% від його загальної протяжності (1084 км). Таким чином, очікуємо, що в цьому році буде винесено кордон на місцевість на сухопутній ділянці. Залишиться його винести на місцевість на річках Сож і Дніпро", - сказав Кизим.

Читайте також: Посол запевняє, що українцям безпечно голосувати у Білорусі

Він зауважив, що процес проведення демаркації активізувався після зустрічі глави Української держави Петра Порошенка та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка в липні 2017 року.

За словами посла, планом демаркації державного кордону, який торік був затверджений на 17-му засіданні Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії, визначено завдання – до кінця 2023 року завершити комплекс робіт з винесення кордону на місцевість, встановлення прикордонних знаків та облаштування смуги кріплення державного. Також, згідно з планом, Україна і Білорусь до кінця 2026 року мають підписати відповідні демаркаційні документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-