У НАЗК пояснили, за якої умови відновлять держфінансування Опоблоку

У НАЗК пояснили, за якої умови відновлять держфінансування Опоблоку

Укрінформ
Фінансування "Опозиційного блоку" з Державного бюджету може бути відновлено після з'ясування в судовому порядку між членами партії хто є офіційним представником політсили. 

Про це заявила кореспонденту Укрінформу член НАЗК Наталія Корчак.

"Ситуація має бути з’ясована між членами партії, в судовому порядку зокрема. НАЗК призупинив перерахування коштів до моменту чіткого окреслення - хто наразі представляє політичну партію "Опозиційний блок", яка отримала право на державне фінансування після позачергових виборів у 2014 році", - зазначила Корчак.

Вона зауважила, що партія не отримає за І квартал 2019 року майже 15,5 млн грн. "НАЗК ухвалило дане рішення через суперечності в офіційних зверненнях представників партії, а також ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, яка забороняє здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів партії", - повідомила вона.

Читайте також: До реєстру подано вже понад 665 тисяч декларацій - НАЗК

Корчак нагадала, що від “Опозиційного блоку” до НАЗК одночасно надійшли листи і з підтвердженням реквізитів окремого рахунку для отримання бюджетного фінансування, і з проханням не переказувати кошти на цей самий рахунок. Як повідомлялося, 21 січня народний депутат, член фракції “Опозиційний блок” Сергій Ларін звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом щодо скасування рішення держреєстратора про реєстрацію змін до установчих документів політичної партії “Всеукраїнський опозиційний блок”.

12 грудня Окружний адміністративний суд задовольнив ще один позов Сергія Ларіна і заборонив Міністерству юстиції реєструвати будь-які зміни в складі керівництва партії “Опозиційний блок” і Статуті партії. У партії повідомляли, що Мін’юст відмовляється виконувати рішення суду.

Частина “Опозиційного блоку” 15 грудня провела 8-й з’їзд партії. Там прийняли рішення змінити статут партії і обрати нового голову політради — Бориса Колеснікова.

Членів політичної партії "Опозиційний блок" Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна виключили зі складу фракції "Опоблоку" у Верховній Раді 22 листопада після того, як Бойко і лідер партії "За життя!" Вадим Рабінович підписали угоду про створення частиною партії "Опозиційний блок" і партією "За життя!" політсили "Опозиційна платформа - За життя" і домовилися про висунення єдиних кандидатів на всіх загальнонаціональних виборах у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-