У Німеччині кажуть, що Антикорупційний суд має почати роботу якнайшвидше

У Німеччині кажуть, що Антикорупційний суд має почати роботу якнайшвидше

Укрінформ
У Німеччині вважають позитивними кроки в напрямку створення Вищого антикорупційного суду в Україні та хотіли б, щоб він якомога скоріше запрацював.

Про це заявила офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, останнім часом німецька сторона веде активні консультації з українськими партнерами стосовно процесу реформ у країні та боротьби з корупцією.

"Ми чітко дали зрозуміти, що вважаємо позитивними кроки в напрямку створення Антикорупційного суду, і хотіли би, щоб він якомога скоріше запрацював", - сказала дипломат.

Німеччина, за її словами, підтримує за допомогою різних проектів та ініціатив боротьбу з корупцією, яка є важливою реформою в Україні.

Читайте також: Подані Президенту кандидати до Антикорупційного суду відповідають стандартам — ВРП

Як повідомлялося, 6 березня 2019 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила переможців у конкурсі до Вищого антикорупційного суду. До Апеляційної палати цього суду увійшли 12 переможців конкурсу, серед яких 50% - судді, 50% - адвокати та науковці. У першій інстанції - 27 переможців конкурсу, 40% з яких мають досвід роботи адвокатами та вченими, 60% - суддями.

Вища рада правосуддя 18 березня 2019 року вирішила, що рекомендує Президенту до призначення 10 і 25 переможців конкурсу до цього суду відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-