"Диванні експерти" нав’язують думки про суцільну корупцію в оборонці - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що завдяки мужності тисяч українських патріотів час, коли Україна була розмінною монетою, закінчився назавжди.

Про це він заявив під час виступу на церемонії передачі озброєння і військової техніки на Хмельниччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Час, коли Україна була розмінною монетою в чужих іграх, завершився назавжди. Це сталося завдяки мужності й самопожертві тисяч українських патріотів. Ми вибороли свою незалежність, ми змусили себе поважати", - підкреслив Порошенко.

За його словами, завдяки невтомній праці працівників ОПК, їх професіоналізму, винахідливості Україна не виглядає більше безпорадною та беззахисною.

"Ви дали українським воїнам в руки і щит, і меч, дали смертоносну для ворога зброю, якою, запевняю, у разі потреби українська армія вміло скористається", - звернувся глава держави до представників вітчизняного ОПК.

Водночас Президент додав, що останнім часом оборонно-промисловий комплекс України також зазнав "шаленого інформаційного тиску".

Читайте також: Рада має невідкладно розглянути проект реформування Укроборонпрому - Президент

"Суспільству нав’язують думку про суцільну корупцію і занепад нашої оборони, тиражують паніку і депресію, але саме життя спростовує ці уявлення. Тут, на полігоні у Старокостянтинові представники десятків підприємств ОПК з усієї України, і коли я чую від експертів із диванних батальйонів мантру про те, що все пропало, яку вони розповсюджують ще з 2014 року, варто згадати, а що було у 2014, а що маємо нині", - зауважив Порошенко та підкреслив, що "немає чого порівнювати".

Він нагадав, що до 2014 року Україна не мала державного оборонного замовлення, держава не закуповувала нове озброєння і взагалі не інвестувала в інновації, а деякі "окремі оборонні очільники" торгували землею, військовими містечками, шпиталями.

Як повідомлялося, ЗСУ у середу було передано чергову партію у складі понад 400 одиниць озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-