Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту у середу, 20 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим", - сказав Парубій.

У залі засідань зареєструвалися 338 народних депутатів.

Пленарного вівторка депутати продовжать розгляд законопроекту 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" з 657-ї поправки з 2082-х.

Засідання ВР / Фото: Даніїл Шамкін, Укрінформ

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка «мовного» законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів.

Документом пропонується зокрема створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок триватиме близько тижня.

Традиційно в середу депутати працюватимуть у сесійній залі лише протягом ранкового пленарного засідання, що триватиме до 14:00. На решту дня запланована робота парламентаріїв у комітетах, фракціях і групах.

Зокрема о 15:00 відбудеться засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції. Згідно з порядком денним, члени комітету планують заслухати звіт про діяльність Національного антикорупційного бюро України протягом попередніх шести місяців на тему «Діяльність НАБУ, виконання покладених на бюро завдань, додержання ним законодавства, прав і свобод осіб».

Читайте також: Парубій сказав, які закони розгляне Рада після мовного

Водночас на Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності планують обговорити стан підготовки законопроекту № 10110 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення», визначеного Президентом як невідкладний, а також дев'яти альтернативних проектів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-