МВФ, Штати і ЄС просять не розглядати проекти про незаконне збагачення

МВФ, Штати і ЄС просять не розглядати проекти про незаконне збагачення

Укрінформ
Місія МВФ, посли США та ЄС направили листа Верховній Раді з проханням відкласти розгляд президентського та альтернативних законопроектів щодо покарання за незаконне збагачення.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Посол США, місія МВФ, посол Євросоюзу написали мені листа, сьогодні прийшов. Вони просять відкласти розгляд всіх проектів, тому що вони недосконалі, в тому числі й президентський”, - сказав Кожем’якін.

Депутат додав, що йому хотілося б, щоб “регламент виконувався”.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на засіданні 13 березня не включив до порядку денного президентський та альтернативні законопроекти щодо покарання за незаконне збагачення.

Читайте також: У комітеті ВР пояснили, чому “завернули” законопроекти про незаконне збагачення

Серед причин такого рішення - відсутність по двох законопроектах висновку Головного науково-експертного управління, відсутність у порядку денному парламенту даних законопроектів. Також ще не закінчився термін подачі альтернативних законопроектів.

Станом на 18 березня у Верховній Раді зареєстровано основний законопроект №10110 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення", внесений Президентом Петром Порошенком, а також 12 альтернативних йому.

Авторами альтернативних проектів є перший заступник голови Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін (проект закону №10110-1), заступник голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак і голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення діяльності Президента України, Кабінету міністрів, міністерств, центральних органів виконавчої влади та статусу і діяльності політичних партій, громадських об'єднань Комітету з питань правової політики та правосуддя Наталія Новак (№10110-2), а також народні депутати Мустафа-Масі Найєм (№10110-3), Юрій Дерев'янко (№10110-4), Єгор Соболєв ( №10110-5), Вікторія Пташник і Ганна Гопко ( №10110-6), Альона Шкрум (№10110-7), Ігор Луценко (№10110-8), Юрій Левченко, Михайло Головко, Андрій Іллєнко та Олег Осуховський (№10110-9), Андрій Шипко (№10110-10), Олена Сотник (№10110-11), Тетяна Острікова та Роман Семенуха (№10110-12).

Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-