У Службі зовнішньої розвідки прокоментували інформацію ЗМІ щодо призначення Бароніна

У Службі зовнішньої розвідки прокоментували інформацію ЗМІ щодо призначення Бароніна

Укрінформ
У Службі зовнішньої розвідки України прокоментували інформацію ЗМІ щодо призначення Анатолія Бароніна.

Як зазначається в повідомленні СЗРУ на офіційному сайті Служби, "у зв’язку з появою в ЗМІ інформації про нібито призначення А.Бароніна ректором Інституту СЗР України вбачаємо за доцільне зазначити таке. З 13 листопада 2018 року А.С.Баронін дійсно працює в СЗРУ на посаді провідного консультанта Голови з питань аналітичної роботи. З 12 лютого 2019 року нарівні з основними функціями йому доручено виконувати обов’язки ректора Інституту СЗРУ. Головне завдання, що стоїть перед А.Бароніним, – втілити в життя реформу навчального закладу відповідно до стандартів НАТО, перетворивши його з неефективної структури, що лише з’їдає бюджетні кошти, на сучасний спеціалізований навчальний заклад післядипломної освіти для підготовки спеціалістів за найкращими практиками ЦРУ, МІ 6 та МОССАД. Важливим також є те, що, на відміну від попередніх керівників Інституту СЗРУ, А. Баронін володіє іноземною мовою, що суттєво сприяє запозиченню передового досвіду НАТО у сфері підготовки офіцерів-розвідників".

Також в повідомленні зазначається, що А.Баронін "є онуком легендарного українського розвідника А.В.Бароніна. Він – блискучий аналітик, який від початку російської агресії на волонтерських засадах працював на протидію гібридній агресії Кремля".

За даними СЗРУ, "у 2000-х роках А.Бароніна за формальними ознаками було звільнено з військової служби в українській розвідці "за станом здоров’я", а на заміну до аналітичного підрозділу СЗРУ були призначені "таланти", які вже опинилися або стоять у черзі на смітник історії Незалежної України".

Читайте також: Зовнішня розвідка України співпрацює зі спецслужбами країн НАТО

Водночас у СЗРУ підкреслили, що оприлюднена деякими ЗМІ інформація щодо призначення А.Бароніна "хоч і не є достовірною, втім, містить окремі дані про особовий склад СЗРУ, що є службовою інформацією, яка не підлягає розголошенню".

У зв’язку з цим за фактом розголошення службової інформації підрозділом внутрішньої безпеки СЗРУ вже розпочато розслідування. Як відомо, за законодавством України розголошення службової інформації тягне за собою відповідальність, зокрема й кримінальну, зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-