Полторака і Муженка хочуть запросити на

Полторака і Муженка хочуть запросити на "закриту" ТСК

Укрінформ
Наступне засідання ТСК для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у ЗСУ планують провести у закритому режимі за участю міністра оборони Степана Полторака та керівника Генерального штабу Віктора Муженка.

Таку пропозицію вніс голова ТСК Іван Вінник під час засідання комісії у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не змогли отримати інформацію щодо кількості техніки, озброєння та складових частин, яка була передана концерном "Укроборонпром" в складі підприємств, які раніше перебували в складі управління Міністерства оборони і в подальшому потрапили в Укроборонпром. Ми лише дізналися, що зараз триває інвентаризація і 30 червня ми, можливо, отримаємо відповідь. Але річ полягає в тому, що до того часу ми втратимо мандат роботи нашої комісії. Щоб якнайшвидше отримати таку інформацію, я запропонував провести консультації з Міністерством оборони та Генеральним штабом у закритому режимі і отримати принаймні інформацію, яка стосується резонансних речей - це оборудки між київським і харківським бронетанковими", - пояснив Вінник у коментарі журналістам після засідання ТСК.

Він висловив сподівання, що інвентаризація саме цих двох підприємств стане пріоритетною, адже її результати допоможуть розібратися у ситуації довкола фірми "Оптимумспецдеталь".

"Це важливо, щоб ми, принаймні, щодо резонансного питання про "Оптимумспецдеталь" вже мали дані або сказали, що там нічого не було і "Оптимумспецдеталь" контрабандою з Російської Федерації завезла запасні частини. І, можливо, в час війни це абсолютно обґрунтована річ", - сказав політик.

Водночас він зазначив, що закрите засідання відбуватиметься у Міноборони, але конкретної дати поки не назвав.

"Я не можу зараз дати вам чітку відповідь, тому що якщо б таке рішення було прийнято комітетом, який має контрольну функцію, то там є певні регламенти організації подібних зустрічей. Закрите засідання відбуватиметься в Міноборони. Воно буде виключно для того, щоб нам отримати дату, коли ми отримаємо інформацію по цих підприємствах, які зараз турбують суспільство. В подальшому ця інформація буде повністю чи частково оприлюднена", - уточнив депутат.

Читайте також: Ситуація з Укроборонпромом не зупинить військову допомогу Україні – Гербст

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-