Московська кліка не уявляє Російської імперії без України - Парубій

Московська кліка не уявляє Російської імперії без України - Парубій

Фото
Укрінформ
Українці мають згадувати дні наших перемог, коли українська армія разом з добровольцями у 2014 році в результаті контрнаступу звільнила частину окупованих територій, і пам'ятати, що він був першим, але не останнім.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час виступу на урочистих заходах із нагоди Дня добровольця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання Верховної Ради України / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

"Я пригадую той день, коли Головнокомандувач Петро Олексійович Порошенко дав наказ на український контрнаступ, і українська армія, добровольці, і Національна гвардія пішли в контрнаступ. Ми повинні згадувати про дні наших перемог, коли ворог тікав по всіх фронтах, коли ми звільняли місто за містом від окупантів, і тільки введення величезного контингенту військ Російської Федерації зупинило український контрнаступ. Це був перший, але не останній український контрнаступ, але він дав зрозуміти - ми будемо не тільки захищатися, ми будемо контратакувати і звільняти українські землі від окупантів", - сказав Парубій.

Він зазначив, що Україна пройшла п'ять років неймовірних випробувань, але війна триває й сьогодні. У цьому контексті Парубій акцентував, що ворог кожного дня атакує нас на передовій, а також намагається бити нас зсередини, тому що ключова мета Путіна - узяти під контроль всю Україну.

"Без України Путін і вся московська кліка не уявляє Російської імперії, без України їхні маніакальні ідеї про відродження геополітичного впливу великої Російської імперії не мають жодних підстав. Тому його ціль Україна. А наше завдання, побратими, як і п'ять років тому, захистити Україну на передовій, захистити її від дестабілізації, яку можуть сіяти російські провокатори тут, в Україні, бо і на Майдан, і в АТО ми йшли з одним гаслом - "Україна і перемога", - наголосив Парубій.

Читайте також: Аваков і Князєв привітали громадян з Днем українського добровольця

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-