Експерт пояснив, чому в Кремлі бояться українських виборів

Експерт пояснив, чому в Кремлі бояться українських виборів

Укрінформ
Кремлівське керівництво боїться українських виборів, де переможець, на відміну від виборів у РФ, невідомий заздалегідь, а тому у Путіна за будь-яку ціну хочуть дискредитувати весь електоральний процес в Україні.

Про це у середу під час дискусії у Брюссельському прес-клубі щодо виборів в Україні заявив колишній заступник Державного секретаря США Девід Кремер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми відслідковуємо дії із втручання у вибори на повсякденній основі, - від «кінетичних» дій до дезінформації та кібернетичних нападів. Що ми з’ясували – зараз Кремль не стільки намагається створити сприятливий грунт для того чи іншого кандидата, скільки робить все, щоб зіпсувати імідж для кожного з них. Таким чином вони намагаються дискредитувати весь процес виборів в Україні", - зазначив Кремер.

Читайте також: Вибори в Україні є мішенню для кремлівських маніпуляторів - Расмуссен

Він зауважив, що на сьогодні ніхто не знає переможця на виборах в Україні. І це, за його словами, відбувається в регіоні, де вибори, зазвичай, є грою із заздалегідь визначеним результатом, який є відомим ще до того, як виборці дійдуть до виборчих дільниць.

«Це саме те, що пан Путін хотів би встановити у власній країні. І це щось таке, що має складати предмет гордості для українців – що вони підуть голосувати 31 березня, а потім, ймовірно, під час другого туру, щоб визначити, хто саме стане наступним президентом. Так це й має відбуватися. Але живі вибори, коли переможець не є відомим заздалегідь – це те, чого Кремль боїться. Це щось таке, що Кремль хотів би поставити під знак питання», - сказав Девід Кремер.

Читайте також: Палата представників США ухвалила два закони й резолюцію проти РФ та Путіна

Він зауважив також, що Росія здійснює окупацію території України, і це є фактором, який прямо впливає на вибори в Україні.

«Частина української території окупована, і це є втручанням, яке продовжується. Крим, обстановка на Донбасі - Україна опинилася у ситуації, як свого часу Грузія, територія якої була окупована зовнішньою силою. Це само по собі означає втручання, оскільки громадяни України частково не зможуть взяти участь у цих виборах», - зазначив Девід Кремер.

Він переконаний, що така ситуація теж впливатиме на їхні підсумки, "але, що парадоксально, не на користь інтересів Кремля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-