САП відкрила справу після першої ж серії розслідування Bihus.Info - Холодницький

САП відкрила справу після першої ж серії розслідування Bihus.Info - Холодницький

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо схем в оборонному секторі ще після оприлюднення першої частини журналістського розслідування Bihus.Info.

Про це керівник САП Назар Холодницький заявив на засіданні ТСК для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у ЗСУ та підриву обороноздатності держави в період 2004-2017 рр., повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дійсно, на підставі розслідування Bihus.Info ще після першої серії САП було зареєстровано це провадження. Увечері цього ж дня НАБУ зареєструвало клон, яке зараз об'єднано з нашим первинним провадженням. І дійсно, ми погодили низку обшуків, про які розповів Ситник на брифінгу, але не зазначив, що було виявлено на тих обшуках і яка суть і доцільність була їх проведення”, - сказав Холодницький.

Він також заявив, що у САП готові співпрацювати з Державним бюро розслідувань у справі, порушеній ДБР за матеріалами Bihus.Info.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Зловживання в Укроборонпромі: Труба не виключає нових кримінальних справ

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

12 березня ДБР відкрило кримінальне провадження за матеріалами журналістського розслідування щодо можливого отримання неправомірної вигоди службовими особами ГПУ, СБУ, ДФСУ та НАБУ за непроведення досудового розслідування та непритягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до корупції в оборонній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-