На вилучених ГПУ телефонах немає деяких діалогів з розслідування Bihus.Info — Луценко

На вилучених ГПУ телефонах немає деяких діалогів з розслідування Bihus.Info — Луценко

Укрінформ
Генпрокуратура у справі про розкрадання в "Укроборонпромі" вилучила і дослідила три телефони, але на них немає деяких діалогів, які є у розслідуваннях журналістів видання BIHUS.info.

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко під час виступу на розширеному засіданні Тимчасової слідчої комісії парламенту, створеної після виходу програм журналістських розслідувань BIHUS.info стосовно фактів корупції у сфері оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашим поданням була проведена експертиза трьох телефонів і одного диску, який був завантажений з цих телефонів, і було зроблено висновок, що експертиза встановила, що інформація, завантажена з трьох телефонів, не була монтованою, не було втручання. І це означає, що ця інформація може стати предметом слідства НАБУ і ДБР", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, при аналізі даних, які містяться на диску, і матеріалів журналістського розслідування не все збігається. "Я не уповноважений вам тут проводити аналіз того, що є на дисках, вірніше того, чого немає на дисках, але є у пана Бігуса, але скажу, наприклад, що, лише побіжно, мої прокурори говорять про те, що розмови, показаної паном Бігусом між Жуковим і Павлом Букіним – це керівник теперішній, здається, концерну "Укроборонпром", такої переписки в цих трьох телефонах немає", - заявив він.

У цьому зв'язку він висловив переконання, що це має стати предметом розслідування ДБР.

"Думаю, що все це має стати предметом діяльності Державного бюро розслідувань і тільки вони, ну і НАБУ, і ГПУ, і САП, і всі інші - можуть встановити істину, бо тільки вони мають допуск до реальних, оригінальних телефонних апаратів, дисків тощо", - сказав генеральний прокурор.

Водночас Луценко повідомив, що вже встановлена точна дата витоку інформації - це вересень 2018 року.

Читайте також: Луценко - Ситнику: Розслідування корупції в оборонці це компетенція НАБУ

При цьому, питання, чому публікація матеріалів відбулася у розпал виборчої кампанії, Луценко залишив політикам: "Чому, власне, публікації відбулися в розпал виборчої кампанії - я ставити питання не буду, бо залишу це політикам. Але те, що в телефонах немає деяких діалогів, які є в розслідуваннях, я мушу сказати".

Луценко також сказав, що ГПУ передала до НАБУ матеріали про розкрадання в Укроборонпромі.

Він зауважив, що ГПУ готова надавати всіляку підтримку ДБР і НАБУ, щоб дати відповідь суспільству на запитання, на яке ГПУ уповноважено давати, - "чи було там розкрадання".

Раніше, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-