Парубій назвав дату засідання ТСК щодо розкрадання в армії

Парубій назвав дату засідання ТСК щодо розкрадання в армії

Укрінформ
Засідання тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави відбудеться у середу о 15.00.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, закриваючи вечірнє засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу вам повідомити, що за результатами нашої ранкової наради я звернувся до ТСК для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави, і завтра о 15.00 ТСК вже призначила своє засідання. Тому я повідомляю всім, хто хоче взяти участь у цьому засіданні, що воно відбудеться у конференц-залі о 15.00», - зазначив Парубій.

Як повідомлялося, на засіданні ТСК заплановано розгляд питань щодо розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань в оборонній сфері. На засідання запрошені представники Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Міністерства оборони, ДК "Укроборонпром".

25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Читайте також: ТСК з розкрадання в армії хоче взятися за міністрів оборони часів Тимошенко

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби та Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи та розв'язувати проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-