Розкрадання в армії: Парубій просить ТСК зібратися у середу

Розкрадання в армії: Парубій просить ТСК зібратися у середу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій просить членів Тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в ЗСУ та підриву обороноздатності держави провести засідання в середу, а не в четвер.

Про це спікер заявив після відкриття вечірнього засідання Верховної Ради у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зранку на засіданні з головами фракцій ми дійшли спільного розуміння, що комісія має відбутися чим швидше. Тому я звертаюся із закликом до членів комісії провести її завтра. Я розумію, що є багато матеріалів, що є багато для опрацювання документів, але я вважаю, що відтягувати з проведенням комісії та з інформування суспільства ми не можемо", - сказав Парубій. Він додав, що голова ТСК Іван Вінник повідомив, що засідання ТСК заплановано на 14:15 14 березня.

Водночас Парубій зазначив, що згідно з рішенням парламенту щодо зазначеної ТСК, її засідання мають проходити спільно з комітетами ВР з питань національної безпеки та оборони та з питань запобігання і протидії корупції.

Читайте також: Ситника і Холодницького запросили на "запеклу дискусію"

Як повідомлялося, на засіданні ТСК заплановано розгляд питань щодо розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань в оборонній сфері. На засідання запрошені представники Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Міністерства оборони, ДК "Укроборонпром".

25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби та Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи та вирішувати різні проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-