Кривонос в РНБО займатиметься переозброєнням та співпрацею з НАТО — Порошенко

Кривонос в РНБО займатиметься переозброєнням та співпрацею з НАТО — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив новому заступнику секретаря РНБО Сергію Кривоносу займатися питаннями переозброєння армії, військово-технічної співпраці та взаємодії з НАТО.

Про це він заявив під час представлення Кривоноса, яке транслювалося на сторінці глави держави у Facebook.

"Я хочу доручити Вам, щоб Ви забезпечували і відповідали в апараті РНБО за питання переозброєння Збройних Сил України, інших силових підрозділів, питання військово-технічного співробітництва і питання взаємодії з НАТО", - сказав Президент.

Він також нагадав, що Кривонос захищав Україну із перших днів війни, і його дії, як з точки зору мужності, так і точки зору професіоналізму, є "демонстрацією нового типу українського військового".

"Професійний військовий із бездоганною репутацією, якого підтримує і влада, і опозиція, - це саме та кандидатура, яка має очолити цей відповідальний напрямок", - заявив Президент, коментуючи призначення нового заступника секретаря РНБО.

Як повідомлялося, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Читайте також: Президент призначив Кривоноса заступником секретаря РНБО

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-