Рада взялась за розгляд поправок до

Рада взялась за розгляд поправок до "мовного" законопроекту

Укрінформ
Верховна Рада розглядає поправки до законопроекту 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду повідомляти номери правок, які відхилені. Якщо автор буде наполягати, будемо розглядати. Я впевнений, що ми повинні, розглядаючи правки, і пояснити суспільству, і познімати всі ті брехливі ярлики, які намагається російська пропаганда навішувати на цей закон", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький у свою чергу перед розглядом першої поправки озвучив пояснення до преамбули законопроекту.

"Коли проект розглядався в комітеті, у нас були жваві дискусії стосовно преамбули. Я сам подавав поправки щодо виключення з преамбули великої кількості абзаців, але науковці, професори, фахівці з правового регулювання питань мови, громадські активісти зуміли переконати членів комітету, що кожен із абзаців преамбули має зміст. Представники різних державних органів, які на різних стадіях закону, долучалися до цього розробки, підтримували цю позицію. Тому в затвердженій комітетом редакції преамбула закону відповідає редакції, яку Верховна Рада прийняла в першому читанні в жовтні минулого року", - зазначив Княжицький.

Читайте також: У Раді створили міжфракційне об'єднання

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила “мовний” законопроект 4 жовтня 2018 року. Підготовка «мовного» законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок до документа, які надійшли від народних депутатів.

Документом зокрема пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Друге читання проекту закону парламентарії почали 28 лютого. Наприкінці вечірнього засідання голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький презентував законопроект. Поправки до законопроекту парламентарії планують розглядати на засіданнях 12-15 березня.

Попередньо Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок може тривати близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-