Посол України просить у Будапешта підтримки курсу Києва на ЄС і НАТО

Посол України просить у Будапешта підтримки курсу Києва на ЄС і НАТО

Фото
Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп під час зустрічі з міністром оборони Угорщини Тібором Бенкьо попросила Будапешт підтримати реалізацію курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Про це дипломат повідомила у Facebook.

"Сьогодні зустрілася з міністром оборони Угорщини Тібором Бенкьо... Звернулася за підтримкою з боку Будапешта в реалізації курсу Києва на європейську та євроатлантичну інтеграцію, який нещодавно був закріплений в Конституції України. Обговорили також можливості розширення співробітництва у військовій сфері між нашими державами", - написала Непоп.

Посол України подякувала Бенкьо за підтримку, яку Будапешт надає нашій державі у протидії російській агресії, та детально поінформувала про ситуацію на Сході України, в окупованому Криму, а також в районі Азовського моря і Керченської протоки.

Читайте також: Дуда: двері до НАТО для України, Грузії і Молдови мають залишатися відчиненими

"Окремо відзначила важливість міжнародної підтримки і для звільнення українських бранців Кремля та військовополонених моряків", - акцентувала дипломат.

Як вона поінформувала, співрозмовник запевнив, що Угорщина і надалі підтримуватиме територіальну цілісність та суверенітет України, яку Будапешт сприймає не лише як сусіда, а і як дружню країну.

"Тібор Бенкьо наголосив, що нашим спільним інтересом є, щоб Україна була сильною, демократичною, орієнтованою на західні цінності державою", - зазначила дипломат.

Посол поінформувала, що співрозмовники також порушили питання становища закарпатських угорців, відзначивши, що спільним інтересом є, аби вони залишалися на своїй рідній землі і почувалися комфортно у своїй країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-