Адвокатам Януковича роз’яснять вирок у справі про держзраду 20 березня

Адвокатам Януковича роз’яснять вирок у справі про держзраду 20 березня

Укрінформ
Оболонський районний суд призначив засідання щодо розгляду заяв захисників екс-президента про "виправлення описок" та роз’яснення вироку суду щодо держзради на 20 березня.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"На виконання ухвали Київського апеляційного суду від 05.03.2019 Оболонський районний суд м. Києва розгляне заяви захисників обвинуваченого Януковича В.Ф. про виправлення допущених, на їх думку, описок у вироку, а також заяви останніх щодо роз’яснення судового рішення. Судове засідання щодо розгляду заяв захисників розпочнеться о 9 годині 20 березня 2019 року в приміщенні Оболонського районного суду м. Києва", - йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що, зокрема, захист просить Оболонський райсуд виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича - вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади РФ.

Окрім того, за даними суду, сторона захисту просить виключити із вироку посилання на відеозапис інтерв’ю з Президентом РФ Володимиром Путіним, в якому останній тричі наголосив, що у нього є офіційне звернення легітимного Президента України Януковича про використання ЗС РФ на території України, яке він, Путін, з точки зору міжнародного права, розглядає, як достатню правову підставу для використання ЗС РФ на території України.

Читайте також: Справу Януковича повернули в Оболонський суд

Як повідомлялося, 24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання. Наразі вирок не набрав законної сили, оскільки оскаржений стороною захисту.

Захист Януковича подав апеляційні скарги на вирок екс-президенту у справі щодо держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-