РНБО повідомила, які рішення ухвалила на засіданні

РНБО повідомила, які рішення ухвалила на засіданні

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони України під час засідання у середу розглянула питання реформування оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє прес-служба РНБОУ.

“РНБО України на своєму засіданні розглянула питання реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення”, - ідеться в повідомленні.

Прес-служба передає, що за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, в умовах російської збройної агресії всі основні потреби ЗСУ та інших військових формувань забезпечуються українським оборонно-промисловим комплексом.

“Вітчизняний ОПК реалізує системні програми з виробництва широкого спектру озброєння та військової техніки, зокрема, потужних ракетних систем”, - сказав Турчинов.

Читайте також: РНБО доручила провести аудит і ревізію “Укроборонпрому”

Також він додав, що пріоритетність виконання ракетної програми “особливо важлива з урахуванням виходу РФ з договору про нерозповсюдження ракет середньої та меншої дальності, що, насамперед, створює додаткову загрозу для безпеки нашої країни”.

Як наголосив Турчинов, реформування сектору безпеки і оборони, зокрема, такої важливої складової, як оборонно-промисловий комплекс, є одним з пріоритетів.

Він підкреслив, що напрями реформування ОПК напрацьовувалися із залученням провідних фахівців з країн-стратегічних партнерів України - членів Північноатлантичного Альянсу, а також незалежних військових експертів із України.

"З урахуванням цих напрацювань РНБО України ухвалила рішення, що передбачає комплекс заходів з реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення прозорості виконання державного оборонного замовлення, а також пріоритетні кроки стосовно системної боротьби з будь-якими корупційними проявами та відповідальністю керівників незалежно від рангів і займаних посад", - сказав Турчинов.

Як повідомляють у прес-службі РНБО, на засіданні також було розглянуто низку інших питань, зокрема, щодо збільшення відкритості і прозорості оборонно-промислового комплексу, залучення інвестицій, забезпечення сучасного рівня інноваційності та належної якості науково-дослідних розробок і продукції вітчизняного ОПК.

Як повідомляв Укрінформ, також на засіданні 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності ДК “Укроборонпром”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-