Рада готує звернення до світу через порушення прав корінних народів у Росії

Рада готує звернення до світу через порушення прав корінних народів у Росії

Укрінформ
Верховна Рада може звернутися до ООН, ПАРЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОБСЄ, національних парламентів через порушення прав корінних народів у Російській Федерації.

Проект відповідної постанови зареєстровано у парламенті.

Авторами законодавчої ініціативи виступили 19 народних депутатів, зокрема голова постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, перший заступник голови Комітету ВР з питань культури і духовності Ірина Подоляк та голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець.

Станом на 6 березня на сайті ВР ще не оприлюднено пояснювальної записки та інших супровідних документів до проекту постанови.

Читайте також: Клімкін вітає "азовські" санкції ЄС, хоча "хотілося більшого"

Як повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" з посиланням на Оксану Юринець, метою проекту постанови є привернення уваги міжнародної спільноти до систематичного порушення прав корінних народів у Російській Федерації та посилення міжнародного впливу на Російську Федерацію з метою припинення цих порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-