Країни ГУАМ хочуть створити регіональний центр кібербезпеки

Країни ГУАМ хочуть створити регіональний центр кібербезпеки

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ, Національний координатор України в ГУАМ Василь Боднар назвав заснування регіонального центру кібербезпеки одним з ключових проектів ГУАМ у 2019 році.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами 11-го засідання Ради Постійних представників країн-членів організації.

"Боднар, який головував на засіданні, представив основні завдання діяльності Організації у період головування України протягом 2019 року. Відзначено важливість реалізації ключових проектів ГУАМ – створення ЗВТ та транспортного коридору у співпраці з Єврокомісією, заснування регіонального центру кібербезпеки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Країни ГУАМ та Канада хочуть домовитися про вільну торгівлю

Окрім того, Національний координатор України підкреслив значення взаємодії в рамках міжнародних організацій, спрямованої на взаємну підтримку країн-членів ГУАМ у питаннях захисту їх територіальної цілісності та суверенітету, а також розвитку співпраці з партнерами – США, Японією й Канадою на основі деталізованих секторальних програм.

Боднар також повідомив про намір провести в Україні потягом року чергову зустріч глав урядів та засідання Ради міністрів закордонних справ, а також міністерські зустрічі у форматі ГУАМ+ на полях Генасамблеї ООН та Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

Учасники засідання обговорили підсумки головування Молдови протягом 2018 року, у ході якого було проведено зустріч глав урядів країн-членів ГУАМ та встановлено партнерські стосунки з Канадою.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-