Туреччина вбачає потужний потенціал у військово-технічних проектах з Україною

Туреччина вбачає потужний потенціал у військово-технічних проектах з Україною

Укрінформ
Секретар РНБО ОлександраТурчинов обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере ситуацію в Причорноморському басейні внаслідок агресії РФ та військово-технічне співробітництво.

Про це повідомляє прес-служба Радбезу.

«Окупація Криму змінила паритет сил у Причорноморському басейні», - сказав Турчинов, підкресливши, що російська агресивна політика в регіоні триває, про що свідчать намагання РФ блокувати українські порти в Азовському морі та захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Як зазначається, співрозмовники також приділили увагу питанню поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері, зокрема, в питаннях, які мають стратегічне значення для оборони обох країн.

Читайте також: Чотири країни відчувають загрози у Чорному морі з боку РФ — Міноборони

Своєю чергою, посол наголосив, що Туреччина «не визнає незаконну окупацію Криму, та занепокоєна ситуацією, що склалася у Чорному морі». За його словами, Туреччина розглядає співпрацю з Україною в оборонно-промисловому комплексі не лише в контексті торговельних відносин. «Ми бачимо потужний потенціал у створенні та розвитку спільних проектів і підприємств», - заявив Ягмур Ахмет Гюльдере.

За його словами, “сильна самодостатня Україна може бути найкращим партнером для Туреччини на північному узбережжі Чорного моря”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-