В Україну їде заступник держсекретаря США

В Україну їде заступник держсекретаря США

Укрінформ
Заступник державного секретаря США із політичних питань Девід Гейл 5-7 березня зустрінеться у Києві з вищими українськими посадовцями.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

“У Києві, з 5 по 7 березня, заступник держсекретаря США зустрінеться з вищими українськими посадовцями та політичними лідерами, щоб запевнити Київ у незмінній підтримці США суверенітету і територіальної цілісності України, і засудити тривалу російську агресію в Україні, включаючи напад 25 листопада у Керченській протоці. Крім того, він обговорить майбутні вибори, антикорупційні заходи і питання дотримання прав людини із урядовцями і лідерами громадянського суспільства, а також покладе квіти до Меморіалу Небесної сотні, щоб вшанувати тих, хто віддав життя за свободу під час Революції гідності”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія повинна повернути Крим Україні — Держдеп США

Днем раніше, 4 березня Гейлі прибуде до Лондона, повідомляє посольство. Центральними темами зустрічей у Британії стануть Сирія, КНДР, Іран, Венесуела, та Росія у роковини авантюрного використання Москвою нервово-паралітичної речовини у Солсбері.

8 березня у Белграді Гейлі обговорюватиме питання двосторонніх відносин і повернення до діалогу щодо нормалізації з Косово. Також під час сербських переговорів Гейлі йтиметься про проблему впливу Росії і Китаю на Західних Балканах. 9 березня у Приштині пан Гейлі зустрінеться з високопосадовцями Косова, щоб наголосити на історичній можливості досягти всебічної угоди про нормалізацію з Сербією та пошуків шляхів для розв’язання суперечки, додають у посольстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-