У січні-лютому 58 депутатів пропустили майже всі голосування у Раді -

У січні-лютому 58 депутатів пропустили майже всі голосування у Раді - "Чесно"

Укрінформ
58 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань у Верховній Раді, а дев'ятеро не голосували жодного разу.

Про це повідомляє громадський рух “Чесно”.

“Згідно з інформацією з офіційного сайту Верховної Ради, дев'ять депутатів жодного разу не проголосували. П’ятеро із цих депутатів перебувають під слідством, втекли з країни або написали заяву про складання повноважень”, - йдеться у повідомленні.

Так, повний список нардепів, які були відсутні під час усіх голосувань, виглядає таким чином:

1. Дмитро Добкін ("Опозиційний блок"), який за даними письмової реєстрації був відсутній з невідомих причин.

2. Євген Бакулін ("Позафракційні"), затримання та арешт якого 15 березня дозволила Верховна Рада. За словами генерального прокурора, депутат давно не відвідував Україну.

3. Костянтин Жеваго ("Позафракційні"), який за даними письмової реєстрації був відсутній з невідомих причин.

4. Сергій Клюєв ("Позафракційні"), якого Інтерпол оголошував у міжнародний розшук.

5. В’ячеслав Константіновський ("Позафракційні"), який у липні 2017 написав заяву про складання депутатського мандату. У листопаді 2017 Верховна Рада не змогла назбирати достатньої кількості голосів за задоволення цієї заяви.

6. Олександр Онищенко ("Позафракційні"), нардеп-утікач, який переховується в Лондоні від кримінального переслідування щодо розкрадання майна “Укргазвидобування”.

7. Надія Савченко ("Позафракційні"), арешт якої за підозрою Генпрокуратури дозволила Верховна Рада і яка перебуває у слідчому ізоляторі.

8. Дмитро Ярош ("Позафракційні"), який за даними письмової реєстрації був відсутній з невідомих причин. За всю каденцію Верховної Ради нардеп взяв участь лише у 1,87% голосувань.

9. Лев Підлісецький ("Самопоміч"), який повідомляв "Чесно", що не ходить у ВР за станом здоров'я. У коментарі для "Чесно" нардеп говорив, що є проблема з оформленням тривалої медичної довідки про хворобу.

Водночас народні депутати Вадим Рабінович (“Опозиційний блок”) і Валерій Дубіль (“Батьківщина”) взяли участь лише в 1 голосуванні з 304-х.

При цьому у "Чесно" звертають увагу на те, що народні депутати не завжди беруть участь у голосуванні попри присутність: у січні-лютому присутність стновила 77,6%, а голосування - 41,1%.

Також у "Чесно" уточнюють, що понад 50% голосувань пропустили 259 нардепів, а понад 90% — 58 парламентаріїв.

У найбільшій кількості голосувань не брали участь народні обранці від груп “Воля Народу” (84%) і “Відродження”(79%), у найменшій - депутати від “Народного фронту” і “Самопомочі” (56%).

Читайте також: Раді пропонують карати депутатів-прогульників громадськими роботами

Найбільшу кількість голосувань січня-лютого 2019 року не відвідали народні обранці з фракції “Батьківщина” (47,7%), позафракційні (36,1%) і “Опозиційний блок” (31,1%).

Нардепи, обрані за партійними списками, частіше беруть участь у голосуваннях, ніж депутати-мажоритарники: різниця в їхній активності голосувань за січень-лютий 2019 року становила 9,8%, за грудень 2018 року становила 9%, у листопаді - 1,5%, у жовтні - 8%.

“Зауважимо, що навіть стовідсоткового прогульника відкликати неможливо. Єдине, чим можна покарати “недоторканних”, — позбавити частини зарплатні. За дорученням спікера з вересня 2016 року прогульників також час від часу публікують у газеті “Голос України”, - поінформували у "Чесно".

У січні-лютому 2019 року Верховна Рада працювала у сесійному залі 12 днів, провела 18 засідань, на яких відбулося 304 голосування.

Як повідомлялося, за даними КВУ, у січні 22 депутати пропустили всі засідання Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-