Експерти в США не виключають нового наступу РФ після виборів в Україні

Експерти в США не виключають нового наступу РФ після виборів в Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Росія цілком може вдатися до ескалації військового напруження та навіть широкого наступу в залежності від результатів президентських і парламентських виборів в Україні.

Про це розповів у коментарі Укрінформу старший науковий співробітник Американської Ради з питань зовнішньої політики Стівен Бланк.

"Ескалація в тактиці Росії може відбутися", - зауважив експерт, коментуючи можливість виникнення умов для широкого наступу з боку РФ.

У цьому зв'язку він зазначив, що багато хто висловлює такі оцінки, однак зараз неможна однозначно сказати, наскільки вірогідний новий наступ. "Вони (російська сторона – ред.) посилюють свої спроможності, в цьому немає сумнівів. Але поки зарано говорити про це", - зауважив Бланк.

Те, що відбувається зараз у контексті агресії Кремля, експерт оцінив як перманентний стан. "Україна відчуває військову агресію, кібератаки, диверсії, спроби політичної компрометації і так далі – ми продовжуємо бачити все це", - зауважив він.

Натомість, за словами Бланка, визначальним чинником для подальшої поведінки Кремля можуть стати вибори в Україні.

Читайте також: Американський конгресмен: Агресія РФ в Україні – це проблема всього світу

"Я думаю, це залежить від того, що станеться на виборах в Україні. Думаю, коли вибори відбудуться, росіяни вирішуватимуть, якими можуть бути варіанти", - зазначив Бланк. Він уточнив, що має на увазі і президентські, і парламентські вибори.

"Військові операції Росії завжди пов'язані з політичними цілями. Отже, вони ґрунтуються на поточній політичній ситуації станом на конкретний момент, і поки що ніхто точно не знає, що може статися", - підсумував експерт.

Фото: Ярослав Довгопол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-