ЄС розглядає конкретні варіанти підтримки Азовського регіону — Порошенко

ЄС розглядає конкретні варіанти підтримки Азовського регіону — Порошенко

Укрінформ
Євросоюз розглядає варіанти конкретних заходів з підтримки Азовського регіону, які були запропоновані після агресії Росії в Керченській протоці.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Запорізької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС за результатами візиту оціночної місії розглядає варіанти конкретних заходів підтримки Азовського регіону. Це – їхня правильна реакція на агресивні дії РФ в акваторії Азова", - зазначив Порошенко.

Президент нагадав, що після акту агресії Росії у нейтральних водах Чорного моря та блокування українських портів доручив МЗС, першому віце-прем’єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі, губернаторам областей запропонували проекти підтримки Азовського регіону й наразі, за його словами, низку проектів Євросоюз планує підтримати.

"У тому числі ці проекти стосуються Запорізького регіону у районі міст Бердянськ і Мелітополь, стосуються будівництва доріг, інфраструктурних проектів, допомоги переселенцям та іншим напрямків, які мінімізують наслідки російської агресії", - пояснив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські кораблі в Керченській протоці атакували катери ВМС України "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українські моряки були захоплені в полон, троє з них зазнали поранень.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку ЄС проектів з розвитку Азово-Чорноморського регіону

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму арештував українських моряків, звинувативши їх у начебто незаконному перетині російського кордону (ч.3 ст.322 КК Росії, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років). Усі вони утримуються у СІЗО "Лефортово".

У Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ незаконно засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-