У Раді анулювали бланки для збору підписів депутатів за імпічмент Президента

У Раді анулювали бланки для збору підписів депутатів за імпічмент Президента

Укрінформ
Перший заступник керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар підписав розпорядження про анулювання бланків для збирання підписів народних депутатів на підтримку ініціативи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

Про це повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради

"Відповідно до вимог Закону "Про Регламент Верховної Ради України" підставою для ініціювання питання про усунення Президента України з посади в порядку імпічменту та утворення спеціальної тимчасової слідчої комісії є письмове подання про це, підписане більшістю народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України. На підставі наведеної норми закону, Розпорядженням анулюються видані 26 лютого 2019 року управлінням кадрів апарату Верховної Ради України народним депутатам України – ініціаторам цього питання – бланки для збирання підписів народних депутатів України", – йдеться у повідомленні.

Раніше Боднар  заявив, що працівники апарату ВР видали бланки підписних листів під тиском.

"Сьогодні на адресу керівництва Апарату Верховної Ради України надійшло коротке письмове звернення з повідомленням про намір ініціювати питання про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту та створення відповідної спеціальної тимчасової слідчої комісії, а відтак вимагалося негайно забезпечити виготовлення підписних листів для збирання підписів необхідної кількості народних депутатів України. Цей лист було передано для вивчення і аналізу у відповідний структурний підрозділ Апарату. При цьому на працівників цього підрозділу Апарату Верховної Ради України був здійснений політичний тиск, і вони змушені були під цим тиском видати бланки підписних листів", - зазначається в заяві.

Читайте також: У БПП назвали заяву Тимошенко про імпічмент "брехливою обіцянкою"

Як повідомлялося, під час ранкового пленарного засідання у вівторок Юлія Тимошенко з трибуни парламенту заявила про початок процедури імпічменту діючому Президенту після розслідування журналістів про нібито збагачення його оточення в оборонній сфері та зазначила, що цю ініціативу підтримали всі парламентські фракції, крім БПП.

Пізніше на брифінгу в кулуарах парламенту лідер "Батьківщини" повідомила журналістам, що до кінця вівторка або ж вранці в середу у ВР буде зареєстрований відповідний проект постанови щодо створення тимчасової слідчої комісії, яка має розслідувати нібито корупцію Порошенка в оборонній галузі.

При цьому вона зазначила, що в Раді також триває збір підписів народних депутатів за імпічмент Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-