Клімкін анонсував консультації зі США та ЄС про допомогу флоту України

Клімкін анонсував консультації зі США та ЄС про допомогу флоту України

Укрінформ
Перебування в Одесі ракетного есмінця ВМС США Donald Cook і представників ЄС має надати поштовху для серії предметних конфіденційних консультацій як допомогти українським ВМС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу на території Одеського морського порту з нагоди перебування в Чорному морі ракетного есмінця ВМС США Donald Cook, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей символічний візит (есмінця ВМС США — ред.) свідчить, що ми разом... Якраз сьогодні ми маємо тут румунське головування в ЄС, ми маємо представників з Брюсселя. А з іншого боку, цей візит має надати поштовх серії дуже серйозних, дуже предметних і конфіденційних консультацій, як допомогти українським ВМС", - сказав Клімкін.

Він додав, що після анексії Криму значна частина українських суден залишилася на окупованій території, але завдяки розбудові нових ВМС і допомозі партнерів ми станемо набагато сильнішими.

Читайте також: Порошенко високо оцінив збільшення США військової присутності в Чорному морі

Клімкін також поінформував, що під час зустрічі з представниками США і ЄС обговорювалося питання свободи мореплавства в Чорному і Азовському морях та Керченській протоці.

"Росія намагається зробити наші моря своїми внутрішніми морями. Це ніколи не вийде, має діяти міжнародне право", - наголосив глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-