Геращенко закликає Раду посилити функції Комітету з питань євроінтеграції

Геращенко закликає Раду посилити функції Комітету з питань євроінтеграції

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає парламентаріїв ухвалити закон, який посилить функції Комітету ВР з питань європейської інтеграції.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Давайте ми нарешті приймемо закон, який посилить функції Комітету з питань європейської інтеграції. Те, що давно зробили всі ті країни, які доєдналися до Європейського Союзу і НАТО, і що ми маємо зробити. Щоб жодний законопроект не виходив до сесійної зали без цього "сита" і аналізу комітету з євроінтеграції. Це буде наша велика робота для того, щоб дійсно наблизити українське законодавство до НАТО і ЄС і зробити можливим подання заявки до членства в ЄС, що відбудеться через 5 років, тут в мене сумніву немає", - сказала Геращенко.

Перший віце-спікер також закликала ухвалити президентський законопроект 10067 "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних навчаннях". За її словами, неухвалення цього закону вже зірвало навчання однієї бригади, яка не змогла виїхати до Німеччини.

Читайте також: Рада у вівторок розгляне законопроект про допуск іноземних військ на навчання

Окрім того, Геращенко пропонує депутатам звернутися до Міністерства юстиції з питанням, чи направлено запит до РФ щодо екстрадиції Віктора Януковича, а також повністю підтримує ухвалення законів про вибори в місцевих громадах.

Вона також закликала Голову ВР наступну Погоджувальну раду розпочати з виступів голів комітетів, а не фракцій. За словами Геращенко, голови фракцій говоритимуть про порядок денний, а кандидатам у президенти - представникам фракцій - "потрібні тільки заяви".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-