Парубій закрив засідання Ради, присвячене п'ятій річниці російської агресії

Парубій закрив засідання Ради, присвячене п'ятій річниці російської агресії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив засідання парламенту, приурочене до п’ятої річниці з початку збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засідання у зв'язку з п'ятою річницею початку збройної агресії Російської Федерації проти України оголошую закритим", - сказав Парубій.

Він також подякував усім присутнім на засіданні, членам Комітету ВР у закордонних справах і його голові Ганні Гопко за організацію заходу.

Після закриття засідання усі присутні в сесійній залі парламенту заспівали гімн України.

Читайте також: Майбутнє України в єдиній об'єднаній Європі — Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого під час спеціального засідання Верховної Ради, присвяченого п'ятій річниці початку збройної агресії Російської Федерації проти України, були присутні Президент Петро Порошенко, голова Ради Європи Дональд Туск, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та члени уряду, голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук, голова СБУ Василь Грицак, представники громадських об’єднань, спілки ветеранів АТО, Меджлісу кримськотатарського народу, видатні українські та іноземні політичні діячі, представники іноземних парламентів, міжнародних парламентських організацій та дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-