Полторак обговорив із сенатором США спільну протидію гібридній агресії РФ

Полторак обговорив із сенатором США спільну протидію гібридній агресії РФ

Фото
Укрінформ
Питання двосторонньої взаємодії з метою зміцнення обороноздатності України обговорили в понеділок під час зустрічі міністр оборони України Степан Полторак та члени американської делегації на чолі із сенатором США пані Джоні Ернст. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Принциповою залишається позиція щодо здійснення глибинних реформ української армії для розвитку сучасних оперативних спроможностей в інтересах захисту держави та набуття військових критеріїв членства в НАТО», – підкреслив міністр оборони України, зазначивши, що незворотність євроатлантичного курсу розвитку нашої держави закріплено в Конституції.

У свою чергу сенатор Джоні Ернст запевнила в подальшій підтримці України з боку обох палат американського парламенту та готовності до впровадження нових законодавчих актів, які зміцнюватимуть здатність України протистояти агресії Росії.

Читайте також: У Євросоюзі домовилися ввести “азовські санкції” проти РФ — журналіст

Під час зустрічі йшлося про нагальні питання, пов’язані з ситуацією в окупованому Криму та на Сході України, спільною протидією гібридній російській агресії.

Окрему увагу сторони приділили питанням реформування системи оборонних закупівель для потреб Збройних Сил України та активізації військово-технічного співробітництва зі Сполученими Штатами Америки.

Фото: facebook.com/generalpoltorak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-