Європейські цінності у Кремлі вважають слабкістю демократії — експерт

Європейські цінності у Кремлі вважають слабкістю демократії — експерт

Укрінформ
Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко вважає, що у зв'язку з російською агресією проти України цінності Євросоюзу перебувають під прямою атакою з боку РФ.

Про це він заявив в понеділок під час конференції «Підсумки виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо ще одного питання — про цінності та безпеку. Бо Європейський Союз — це не тільки про правила і процедури, а й про цінності. Європейський вибір України — це також про цінності. Але річ у тому якраз, що цінності ці не просто під загрозою, а під прямою атакою з боку Російської Федерації, якій потрібен не Крим і не Донбас, а вся Україна”, — зауважив Павленко.

За його словами, протидіяти цьому можливо, лише захищаючи європейські цінності.

“На жаль, цей підхід (захоплення всієї України, — ред.) так чи інакше сповідується багатьма в російському керівництві, і протидіяти цьому можна, лише спільно захищаючи європейські цінності. А на конкретному рівні це означає — співпрацювати проти дуже конкретних атак, спрямованих на те, що багато хто в Кремлі сприймає як слабкості демократичного режиму: свобода слова і фейкньюз, свобода зібрання й асоціацій і зібрання груп підбурювання протестів. І тут якраз спільна робота та відкритий діалог на міжурядовому інституційному рівнях і на рівні громадянських суспільств і аналітичних центрів багато в чому допоможе знаходити відповіді”, — пояснив директор Національного інституту стратегічних досліджень.

Читайте також: "Азовські" санкції: ЄС треба кілька днів на формальне ухвалення документа

Павленко підкреслив, що наразі пройдено ще навіть не половину шляху до того, як Україна зможе констатувати, що “вона готова в сенсі копенгагенських критеріїв, але для того, щоб цей шлях пройти, треба завертати увагу на дуже прикладні речі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-