САП направила до суду обвинувальний акт щодо Онищенка

САП направила до суду обвинувальний акт щодо Онищенка

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт у так званій газовій справі щодо народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у так званій газовій справі про обвинувачення народного депутата України Олександра Онищенка та його фінансового директора", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що депутату інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 3 ст. 27 (Види співучасників), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців), ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації) Кримінального кодексу України.

Фінансовому директору - за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 209 ККУ.

У САП уточнили, що досудове розслідування у цій справі на підставі ухвали слідчого судді здійснювалося в порядку спеціального досудового розслідування.

"На жаль, обвинувачені проігнорували виклики на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та не з’явилися на виклик для отримання обвинувального акту та додатків до нього, у зв’язку з чим вказані документи були вручені їхнім захисникам", - уточнюється у повідомленні.

У САП зауважили, що обвинувачені у будь-який час можуть прийняти рішення про персональну участь і відстоювання своєї позиції в суді.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування у справі Онищенка

"У випадку подальшого переховування вказаних осіб від суду судовий розгляд щодо останніх, на підставі відповідного клопотання прокурора, може здійснюватися за їх відсутності в порядку спеціального судового провадження", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, 8 лютого директор НАБУ Артем Ситник заявив, що бюро завершило досудове розслідування відносно Онищенка.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном. За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства Укргазвидобування за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-