Геращенко вважає, що Кремль використовує екс-омбудсмена Карпачову

Геращенко вважає, що Кремль використовує екс-омбудсмена Карпачову

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що Росія використовує колишнього омбудсмена України Ніну Карпачову в гібридній війні проти України.

Таким чином вона прокоментувала відвідування Карпачової як "незалежним міжнародним експертом" трьох українських моряків в СІЗО "Лефортово".

"Виявляється, ФСБ і російська генеральша-омбудсмен (Москалькова - ред.) допустили в СІЗО до в‘язнів таку собі Ніну Карпачову. А офіційного і повноважного українського уповноваженого з прав людини Людмилу Денисову, незважаючи на всі її зусилля і наполегливість нашого МЗС, так і не допустили відвідати моряків і навіть в суд на всі слухання", - написала Геращенко.

Читайте також: Україна пропонує РФ синхронний доступ лікарів до Вишинського і Гриба

"Гібридна війна- це коли РФ використовує гібридного «омбудсмена», витряхує від пилюки Януковича, який заявляє, що як Порошенко його попросить, то він готовий просити Путіна про заручників. Замість Денисової - Карпачова, замість Порошенка - Янукович, РФ дістає зі своїх загашників різних персонажів, які підігрують кремлівській платівці про «нелегітимність української влади»", - додала вона.

Читайте також: СІЗО "Лефортово" клопотатиме про обстеження поранених моряків — Карпачова

Нагадаємо: Карпачова була омбудсменом України 14 років у період з 1998 по 2012 роки. Потім її змінила Валерія Лутковська, яку в свою чергу в 2018 році змінила Людмила Денисова.

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські військові в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них - Андрій Эйдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока - були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх полонених українських моряків, висунувши їм звинувачення за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконне перетинання кордону). Зараз всі вони знаходяться в московському СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-