Полторак заявляє про величезну перспективу вступу України в НАТО

Полторак заявляє про величезну перспективу вступу України в НАТО

Укрінформ
Союзники по НАТО зацікавлені в поглибленні співпраці з Україною та вітають зміни до Конституції України, які закріплюють курс країни на північноатлантичну інтеграцію.

Про це у четвер у Брюсселі, під час зустрічі з журналістами за підсумками візиту до штаб-квартири НАТО розповів міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми провели сьогодні робочу зустріч з усіма міністрами оборони НАТО. Всі наші союзники вітають євроатлантичні прагнення України, які були закріплені змінами до Конституції України. Всі, як один, відзначають, що цей стратегічний вибір дозволить нашій державі набути повноправного членства в спільноті західних демократій», - наголосив український урядовець.

Читайте також: Російські "Іскандери" безпосередньо загрожують Україні – Полторак

Він зауважив, цо Україна і НАТО зараз вступили в етап двосторонніх відносин, коли всі союзники розуміють необхідність підвищення рівня співпраці з Україною, визнають дуже серйозні перспективи в розбудові та реформуванні Збройних Сил. За словами міністра, це дозволяє Україні ефективно розвивати відносини з країнами НАТО і в цілому з альянсом, як зауважив Степан Полторак, "з величезною перспективою майбутнього вступу" України в НАТО.

Міністр оборони України наголосив також на тому, що всі союзники під час зустрічі солідарно наполягали на відновленні офіційної роботи Комісії Україна-НАТО, що дозволить значно наростити масштаб та можливості діалогу між НАТО і Україною.

Як вже повідомляв Укрінформ, проведення засідань Комісії Україна-НАТО вже тривалий час блокується Угорщиною, яка вимагає від України внесення змін у закони України про мову та освіту.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-