Клімкін говоритиме про кібербезпеку на близькосхідній конференції у Варшаві

Клімкін говоритиме про кібербезпеку на близькосхідній конференції у Варшаві

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін у четвер на міжнародній конференції з врегулювання ситуації на Близькому Сході у Варшаві, говоритиме про кібербезпеку та інформаційні війни.

Про це глава української дипломатії повідомив власному кореспондентові Укрінформу в ході візиту до Варшави.

“Наш досвід дуже цінується, оскільки, крім звичайних дискусій і виступів, мене попросили спеціально виступити з питань кібербезпеки та інформаційних війн. Саме наш досвід значною мірою зараз використовується тими, хто розуміє, як побудувати стратегію і як працювати тактично”, - заявив Клімкін.

Міністр зазначив, що варшавська зустріч щодо врегулювання ситуації на Близькому Сході дуже важлива для розуміння стратегії, що потрібно робити далі. Він зауважив, що безпекова ситуація на Близькому Сході, безумовно, впливає на весь світ.

“Це такий вузол, який не можна розрубати, – його важливо розв’язати, і ми усі це розуміємо. Те, що Україна бере участь у розв’язуванні цього вузла, - це дуже важливо”, - підкреслив Клімкін.

Він також звернув увагу, що такого роду міжнародні події є хорошою нагодою для проведення коротких зустрічей з представниками інших країн. Він зазначив, що розмовлятиме у Варшаві, зокрема, з американськими та польськими колегами.

У контексті відносин з Польщею глава МЗС України зауважив, що зараз дуже необхідно використати позитивну динаміку, яку створило рішення польського Конституційного суду від 17 січня цього року (про визнання неконституційними поправок до закону про Інститут національної пам’яті Польщі із визначеннями «українські націоналісти» та «Східна Малопольща» – ред.).

“Ми маємо зробити позитивний крок і наші друзі мають зробити позитивний крок”, - додав міністр.

Клімкін повідомив, що польські колеги дуже допомагають Україні в Раді безпеки ООН, де Польща зараз є непостійним членом. Водночас важливою буде також зустріч друзів України, що відбудеться через декілька днів у Брюсселі.

“Це дуже важлива зустріч, оскільки там обговорюватиметься стратегія економічної допомоги Донбасу, звіт місії ЄС. Ми також далі просуватимемо санкції, оскільки залишити без відповіді те, що відбулося біля Керченської протоки, ми аж ніяк не можемо”, - резюмував Клімкін.

Читайте також: У Варшаві стартує близькосхідна безпекова конференція

Як повідомлялося, напередодні ввечері у королівському замку у Варшаві відбулося офіційне відкриття конференції, в якій беруть участь офіційні делегації з близько 60-ти країн. У четвер на Національному стадіоні у Варшаві відбуватимуться основні переговори.

Серед головних питань, які обговорюються на конференції, конфлікти в регіоні Близького Сходу, зокрема в Сирії та Ємені, а також арабо-ізраїльський конфлікт і проблеми тероризму та енергетичної безпеки. Крім того, сторони звернуть увагу на гуманітарні проблеми в регіоні, розповсюдження зброї масового ураження та гібридні загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-