Закріплення у Конституції курсу в НАТО знімає питання про референдум - експерти

Закріплення у Конституції курсу в НАТО знімає питання про референдум - експерти

Укрінформ
Голова Координаційної ради Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж вважає, що конституційне закріплення парламентом курсу України до НАТО знімає необхідність проведення референдуму з цього питання.

Таку думку він висловив на прес-конференції на тему: "Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування" в Укрінформі.

"Прийняття такого конституційного рішення має три важливих вектори. Перше - це сигнал РФ, що Україна як держава визначилась, і досить нас шантажувати. Другий — це сигнал європейськім інституціям. Третій — це сигнал всередині країни - всім державним службовцям, чиновникам, що потрібно все зробити, щоб досягти стандартів і критеріїв. Бо це не бажання когось, це конституційна норма", - сказав він.

Читайте також: Україна була найближча до НАТО у 2006 році - Тарасюк

Джердж також зауважив, що є ще один важливий аспект - конституційне рішення є заміщенням референдуму.

У свою чергу колишній глава постійної делегації ВР у Парламентській Асамблеї НАТО Іван Заєць заявляє, що зміни до Конституції, які передбачають вступ України до НАТО та ЄС, виконують мобілізаційну функцію. "Це обов'язковий дороговказ для всіх. Це закріплення цивілізаційного вибору України. Це рішення йде далі виборчих інтресів. Це і засторога від зміни курсу", - наголосив він.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-