Закон про створення Єдиного реєстру ветеранів пішов на підпис Порошенку

Закон про створення Єдиного реєстру ветеранів пішов на підпис Порошенку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни та направив його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Так, у графі про дату і стан проходження документа зазначається, що закон передано на підпис Президенту. При цьому в картці законопроекту також уточнюється, що 11 лютого закон було повернуто з підписом Голови Верховної Ради і, того ж дня, направлено на підпис Президенту.

Закон вносить зміни до закону про статус ветеранів війни, якими пропонується створити Єдиний державний реєстр ветеранів війни, відповідальним за забезпечення формування та ведення якого визначається Міністерство у справах ветеранів України.

Порядок створення, ведення, доступу до відомостей Реєстру та їх використання, порядок одержання інформації з інших реєстрів і інформаційних баз даних щодо фізичних осіб для внесення до Реєстру визначається Кабінетом міністрів України.

Законом також визначено, що центральні і місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування безоплатно надають інформацію, необхідну для формування та актуалізації реєстру.

Читайте також: Рада ухвалила закон про Єдиний державний реєстр ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни" (№9508). Відповідне рішення підтримали 237 народних депутатів.

Закон набуде чинності на наступний день після його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-