Супрун: Суд переступив усі свої повноваження

Супрун: Суд переступив усі свої повноваження

Відео
Укрінформ
Уряд вимагає повного скасування ухвали Окружного адмінсуду Києва щодо тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Про це заявив після сьогоднішнього засідання суду міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо скасування ухвали у повному обсязі та розблокування роботи Міністерства охорони здоров’я та уряду у частині здійснення медичної реформи. Суддя отримав більш ніж достатньо аргументів та доказів від уряду, від представників Уляни Супрун щодо абсурдності рішення. Ми очікуємо законного та правосудного рішення, яке розблокує роботу МОЗ. Уляна Супрун є очільницею МОЗ. Це — доконаний факт, і це рішення чинного українського уряду", - наголосив Петренко.

Він підкреслив, що представив на судовому засіданні "чіткі юридичні документи безпідставності та нікчемності ухвали, яку виніс суддя".

Читайте також: Петренко у суді назвав відсторонення Супрун втручанням в роботу Кабміну

У свою чергу, сама Супрун підкреслила, що через рішення Окружного адмінсуду Києва не може підписувати важливі документи, зокрема щодо розподілу ліків у регіони та направлення хворих на лікування за кордон.

"Суд переступив усі свої повноваження. Вони зупинили роботу міністерства, зупинили роботу уряду по тих програмах, які курує МОЗ. Закликаю, щоб суддя прочитав усі документи справи та виніс чесне, справедливе рішення", - заявила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

Уряд оскаржив це рішення.

11 лютого 2019 року в Окружному адміністративному суді Києва розглядалося клопотання Кабінету міністрів про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Наразі суд пішов до нарадчої кімнати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-