Лідер закарпатських угорців каже, що не заявляв про

Лідер закарпатських угорців каже, що не заявляв про "політичний трюк Москаля"

Укрінформ
Василь Брензович спростував інформацію, де від його імені стверджувалося, що підтримка закарпатських угорців для Геннадія Москаля була нібито «лише політичним трюком, яким він хотів завоювати їхню прихильність».

Заява народного депутата України та керівника Товариства угорської культури Закарпаття Василя Брензовича оприлюднена на офіційному сайті Товариства угорської культури Закарпаття.

“Останніми днями на багатьох угорських та українських порталах опублікували статтю, у якій від мого імені пишеться наступне: «Підтримка закарпатських угорців для Москаля було лише політичним трюком». Хочу сказати, що згадане вище висловлювання не прозвучало в жодному інтерв’ю, угорська громада та Товариство Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) вдячні губернатору нашої області за співпрацю і за підтримку закарпатських угорців”, - йдеться в заяві.

Читайте також: Москаль вибачився перед румунськими туристами за побори поліцейських на "Буковелі"

Двома днями раніше місцеві ЗМІ процитували виступ Брензовича для угорських журналістів про майбутні президентські вибори в Україні та щодо того, кого планують підтримати угорці на Закарпатті - з посиланнями на видання Origo. В одній із тез, нібито висловлених Брензовичем, йшлося про те, що підтримка Москалем закарпатських угорців була політичним трюком для завоювання прихильності меншини та агітації за кандидата в Президенти, чинного Президента України Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-