Лондон вкотре запевнив Україну у своїй підтримці

Лондон вкотре запевнив Україну у своїй підтримці

Укрінформ
Велика Британія має рішучий намір і надалі підтримувати Україну як шляхом надання практичної допомоги, так і через реалізацію українських ініціатив у рамках міжнародних структур.

Про це заявила Державний міністр з питань міжнародного розвитку, Державний міністр з питань Африки Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії Гаррієтт Болдвін під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, повідомляє прес-служба МЗС.

"Сторони приділили особливу увагу ситуації у Чорному та Азовському морях після агресії РФ проти українських ВМС. Олена Зеркаль ознайомила Гаррієтт Болдвін із поточною ситуацією в Азовсько-Чорноморському регіоні, пов’язаною з протиправним обмеженням Росією судноплавства, блокадою українських портів, а також активними та цілеспрямованими діями РФ, спрямованими на підрив економічної інфраструктури та дестабілізацію соціальної ситуації", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, сторони домовилися про подальшу мобілізацію спільних зусиль з метою звільнення українських військовополонених моряків, захоплених у Керченській протоці.

Читайте також: У Лондоні провели флешмоб на підтримку Романа Сущенка

Окремо було обговорено питання законодавчого регулювання протимінної діяльності в Україні. Зокрема, з 2016 року фахівці британського фонду «Хело Траст» розмінували понад 25 мільйонів квадратних метрів території на сході України. Сторони погодилися, що одним з важливих кроків вперед у цій сфері стало ухвалення Закону України «Про протимінну діяльність в Україні», який набрав чинності 25 січня цього року.

Сторони відзначили поглиблення двосторонньої співпраці між Україною та Сполученим Королівством. Були обговорені питання українсько-британського співробітництва у сфері протидії російському втручанню у президентські та парламентські вибори в Україні, а також візова проблематика у зв’язку із Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-